Ben je in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar, dan ben je van harte welkom bij de zeeverkenners. Het klinkt misschien een beetje spannend, het woord 'ZEE'-verkenner maar we varen feitelijk niet op zee; we doen onze spellen op zaterdagmiddag op het binnenwater van Vlissingen. Dat is een leuk en veilig vaarwater om allerlei gave spelletjes te doen, te zeilen en te roeien. Om dat te kunnen doen, varen we in kleine bootjes die we lelievletten noemen; stalen boten die niet kunnen zinken omdat er luchtkasten in geplaatst zijn. Verder vinden we het belangrijk om veilig onze spelletjes te kunnen doen. Daarom moet je kunnen zwemmen en doen we bij harde wind ook een zwemvest aan.

Regelmatig gaan we ook op kamp naar het scoutcentrum Veere en varen dan op het Veerse Meer. Als we op zomerkamp gaan, gaan we meestal naar het Grevelingenmeer of de Biesbosch voor de afwisseling. Onze groep zeeverkenners, of kortweg verkenners zijn opgedeeld in kleinere groepjes van ongeveer 5 tot 6 jongens waarvan de oudste de verantwoordelijkheid heeft over zo'n groepje, ook wel 'Bak' genoemd. De jongens in zo'n bak varen altijd samen in hun 'eigen' boot, nemen het tijdens het spel samen op tegen de andere bakken en kamperen vaak ook samen.

Verder word er elke laatste opkomst van het jaar een "midwinterovernachting" georganiseerd op het clubgebouw, 'Bon Repos'. En daarnaast word er ook nog eens fanatiek mee gedaan met roei- en zeilwedstrijden. Het is ook mogelijk om bij de verkenners verschillende diploma's te halen. Denk aan officiële CWO roei-, zeil- en buitenboormotordiploma's, waarmee het in je eigen tijd ook mogelijk is om een boot te huren of om zelfstandig op pad te gaan.

Mocht je dus in de genoemde leeftijd zijn en je kunt zwemmen, aarzel niet en kom eens kijken bij onze gezellige groep!

Waar hangen de zeeverkenners uit?

Elke zaterdag tussen 13 uur en 18 uur is er opkomst. Mocht je willen kijken, dan ben je van harte welkom. Kom gewoon langs en vraag naar de Schipper (de hoofdverantwoordelijke van de groep)

Ons adres is:

Gerbrandystraat 115
4384 NE VLISSINGEN

De ingang van de verkenners is aan de voorkant van de boerderij, het kleine deurtje door(in de grote mendeuren), links oversteken door de zaal, de trap op, boven niet naar links onder de balk door maar juist rechstaf de deur door van het leidinglokaal.

Nadat we hier hebben verzameld, fietsen we met zijn allen naar de binnenhaven waar onze boten liggen. Daar op en rond de binnenhaven spelen we ons spel waarna we eind van de middag weer terugfietsen. Uiteraard staat veiligheid bij onze groep hoog in het vaandel. Voor en achter fietsen leiders met fluoriserende vestjes. Bij oversteek van de straten, houden zij het verkeer tegen zodat de kinderen veilig over kunnen steken

Je mag 4x kosteloos komen kijken zonder dat je contributie betaald.

 

[widgetkit id="3" name="Verkenners"]