De Scheldezwervers Vlissingen is een scoutinggroep met jeugdspeltakken welpen, zeeverkenners en Wilde Vaart, en een plusscouts tak voor 18+. Ben je ouder dan 18 jaar en heb je geen vaste functie binnen Scouting maar wil je wel lid blijven, dan kun je plusscout worden. Als plusscout help je bijvoorbeeld regelmatig bij uitdagende activiteiten of evenementen.

Wat is en doet +V? 

+V is een ondersteunende speltak in de breedste zin van het woord. Je kunt als lid praktisch helpen door af en toe te klussen, helpen met vervoer, of instructie geven van jeugdleden of het trainen van leiding en bestuur. Maar ook door middel van een financiële ondersteuning of het kosteloos ter beschikking stellen van diensten en goederen kan de groep geholpen worden.  Het is aan de Plusscouts zelf om te bepalen of zij enigszins kunnen helpen. Immers, ook zonder een actieve bijdrage is je lidmaatschap trouwens al van groot belang! Door je lidmaatschap en het zijn van een ‘+Vijver’ maken we de groep groter. Hoe groter onze groep is, hoe meer gewicht we in de schaal kunnen leggen bij bv. onderhandelingen met de gemeente over subsidies of een nieuw gebouw. Dus jouw lidmaatschap is van groot belang voor het voortbestaan van onze groep. 

Wat kost het? 

We vragen een kleine vergoeding zodat wij de contributie naar Scouting NL kunnen afdragen zonder hier als groep bij in te schieten: €30,- per jaar. Meer niet.

Wat krijg je ervoor terug? 

Je zal als Plusscout worden ingeschreven bij de Scheldezwervers (en dus Scouting NL). Hierdoor kun je gebruik maken van de voordelen van een Scouting NL lidmaatschap, denk bv. aan het kamperen alleen of met je gezin op labelterreinen of het Scoutcentrum Zeeland. Ook zullen we het vanuit de groep mogelijk maken dat je kosteloos gebruik kunt maken van de tenten en vletten. Hierbij maken wel een voorbehoud dat het gebruik van materialen goed en op tijd besproken is en dit de welpen en zeeverkenners niet belemmerd in hun spel. Als +Vijver ben je van harte welkom tijdens alle groepsactiviteiten, zoals de jaarlijkse groepsdag, aankomende jubilea en barbecue- en/of gourmetavonden, etc. Verder willen we vanuit deze speltak periodiek terugkerende +V (netwerk)activiteit organiseren en groepsavonden om mee te denken over de toekomst en ontwikkelingen in de groep. Als laatste komt de Scheldevijver nieuwsbrief uit om iedereen in de groep op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen in de groep.