Ben je een jongen tussen de zeven en elf jaar, dan kan je bij de Welpen! We doen elke zaterdag leuke spelen in het bos of op het strand en doen andere leuke dingen zoals bijv. het bouwen van hutten, leren knopen en zelfs een stukje EHBO.

De spelletjes doen we in de thema van het spannende verhaal het Jungle boek. Dit verhaal gaat over de jongen Mowgli die, als hij nog een baby is, door z'n ouders voor dood, in de jungle wordt achtergelaten als zij worden aangevallen door een tijger (Shere Khan). Hij is echter niet dood en wordt door wolven in hun horde opgenomen en opgevoed. Hij beleeft dan allerlei avonturen met de wolven van de horde, de oude wijze beer Baloe, de zwarte panter Bagheera en nog veel meer dieren uit de jungle.

Volgens het jungleboek wordt de groep welpen samen een horde genoemd. Een welpenhorde is vervolgens opgedeeld in kleine groepjes die een nest wordt genoemd. In ieder nest krijgen de oudste twee kinderen wat meer vervantwoordelijkheden dan de jongere kinderen. De welp die aan het hoofd staat van een nest heet een gids. De 2e persoon heet een helper.

We verzamelen altijd in het clubhuis. Het clubhuis is een grote oude boerderij aan de Gerbrandystraat in Vlissingen, waar ook genoeg te beleven valt. Je kan hier lezen, verven, tekenen, voetballen, bordspelletjes doen, eigenlijk teveel om op te noemen. Met allerlei opgehangen knutselwerkjes ziet het lokaal er erg gezellig uit! Elk groepje heeft ook een nesthoek in het lokaal. Hier kunnen de jongens even lekker luieren. Er staan bankjes en er liggen stripboeken.

Kampen

We gaan 2x per jaar op kamp; 1x in het voorjaar (2 dagen) en 1x in de zomervakantie (4 dagen). Dan verblijven we in een gebouw waar we slapen, eten, drinken en spelletjes doen. Altijd ontzettend gezellig! Waar we op kamp gaan is verschillend.

Waar en wanneer

Elke zaterdag tussen twee en vijf uur komen we bij elkaar in het clubhuis de boerderij Bon Repos. Mocht je willen kijken dan ben je van harte welkom. Kom gewoon langs!

Ons adres is:

Gerbrandystraat 115
4384 NE VLISSINGEN

De ingang van de welpen is aan de voorkant van de boerderij, het kleine deurtje door(in de grote mendeuren), links oversteken door de speelzaal, de trap op, boven onderdoor de balk (naar links), rechtdoor het lokaal in waar de welpenleiding zit.

Je mag 4x kosteloos komen kijken zonder dat je contributie betaald.

 

[widgetkit id="5" name="Welpen"]