Als je bij de welpen zit kun je er alleen maar van dromen... En als je eenmaal bij de verkenners zit is het nog maar een paar jaartjes wachten... Maar als je dan uiteindelijk bij de Wilde Vaart (16 tot 19 jaar) zit dan staat je de grootste uitdaging te wachten. Je mag dan namelijk zelf je eigen dagindeling bedenken. Gaan we lekker zeilen? Of vandaag juist abseilen... Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het gaan doen.

De Wilde Vaart is een speltak bij de waterscouting die volgt op de zeeverkenners. Het grote verschil met de zeeverkenners is dat ze meer verantwoordelijkheid hebben. Dit houdt in dat zij qua programma meer hun eigen boontjes moeten doppen. Ze bedenken vaak zelf wat ze willen doen, in overleg met hun begeleider.

Binnen Scouting Nederland is de Wilde Vaart onderdeel van de explorers.

De wilde vaart kan soms ook gevraagd worden bij het helpen organiseren van activiteiten voor de groep, zoals een vossenjacht een nieuwjaarsborrel of de groepsdag.

De wilde vaart is niet in bakken verdeeld, zoals bij de zeeverkenners. Er wordt ook geen onderscheid gemaakt tussen bootsen en kwartiermeesters, er is dus meer gelijkheid. De Wilde Vaart is een hechte groep, je weet wat je aan elkaar hebt en kunt op elkaar vertrouwen.

Dus ben je in de leeftijd van 16 t/m 19 jaar en je wilt eens iets anders doen dan thuis op de bank hangen dan ben je van harte welkom op de zaterdagmiddag.

Waar en wanneer?

Elke zaterdag tussen twee en zes uur (en vaak nog later als je dat zelf wilt) is er opkomst. Mocht je willen komen kijken, dan ben je van harte welkom. Kom gewoon langs!

Ons adres is:

Gerbrandystraat 115
4384 NE VLISSINGEN

De ingang van de wilde vaart is aan de voorkant van de boerderij, het kleine deurtje door(in de grote mendeuren), links oversteken door de zaal, de deur door (dus niet de trap op) en direct de eerste deur links.

Je mag 4x kosteloos komen kijken zonder dat je contributie betaald.