SCHELDEZWERVERS WELPEN ZEEVERKENNERS WILDE VAART
Samenwerken, avontuur, respect

Zeeverkenners

Ben je in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar, dan ben je van harte welkom bij de zeeverkenners. Het klinkt misschien een beetje spannend, het woord 'ZEE'-verkenner maar we varen feitelijk niet op zee; we doen onze spellen op zaterdagmiddag op het binnenwater van Vlissingen. Dat is een leuk en veilig vaarwater om allerlei gave spelletjes te doen, te zeilen en te roeien. Om dat te kunnen doen, varen we in kleine bootjes die we lelievletten noemen; stalen boten die niet kunnen zinken omdat er luchtkasten in geplaatst zijn. Verder vinden we het belangrijk om veilig onze spelletjes te kunnen doen. Daarom moet je kunnen zwemmen en doen we bij harde wind ook een zwemvest aan.

Regelmatig gaan we ook op kamp naar het scoutcentrum Veere en varen dan op het Veerse Meer. Als we op zomerkamp gaan, gaan we meestal naar het Grevelingenmeer of de Biesbosch voor de afwisseling. Onze groep zeeverkenners, of kortweg verkenners zijn opgedeeld in kleinere groepjes van ongeveer 5 tot 6 jongens waarvan de oudste de verantwoordelijkheid heeft over zo'n groepje, ook wel 'Bak' genoemd. De jongens in zo'n bak varen altijd samen in hun 'eigen' boot, nemen het tijdens het spel samen op tegen de andere bakken en kamperen vaak ook samen.

Verder word er elke laatste opkomst van het jaar een "midwinterovernachting" georganiseerd op het clubgebouw, 'Bon Repos'. En daarnaast word er ook nog eens fanatiek mee gedaan met roei- en zeilwedstrijden. Het is ook mogelijk om bij de verkenners verschillende diploma's te halen. Denk aan officiƫle CWO roei-, zeil- en buitenboormotordiploma's, waarmee het in je eigen tijd ook mogelijk is om een boot te huren of om zelfstandig op pad te gaan.

Mocht je dus in de genoemde leeftijd zijn en je kunt zwemmen, aarzel niet en kom eens kijken bij onze gezellige groep!